» » Tatil Rehberi - Safranbolu



Dünyaca ünlü bir bölge olan Safranbolu, hem antik çağlara ait eserleri barındırıyor hem de Osmanlı’nın eşsiz dokusunu ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Safranbolu Evleri ile ünlü olan bölge, UNESCO tarafından 1994 yılında Dünya Miras Listesi’ne alınmış ve bu sayede doğal dokusu olduğu gibi korunmuştur.

Bölgeyi keşfetmeye bu evlerin de bulunduğu merkez bölümünden başlayabilirsiniz. Anadolu kültürünü şekillendiren önemli dönemlerden biri olan Osmanlı döneminde yapılan bu eşsiz evler, Türkiye’nin farklı bölümlerine de ilham olmuş niteliktedir. Burada tarihi yaşam biçimini ve ona dair özellikleri birebir keşfedebilmeniz mümkün.

Yine burada bulunan ve tarihi mekânları oluşturan Yemeniciler Çarşısı Arastası, Bakırcılar Çarşısı ile Semerciler ve Demirciler Çarşısı’na uğramadan dönmeyin. Geleneksel sanatların günümüzde hayat bulduğu yerler olan bu çarşılar, sizleri farklı bir bakış açısına davet edebilir.

Safranbolu’nun üzerinden bir kuş misali beldeyi izleyebileceğiniz ve tüm güzelliklerini detaylı olarak inceleyebileceğiniz Hıdırlık Tepesi, mutlaka fotoğraflamak isteyeceğiniz bir manzaraya sahiptir.

Bölgenin geçmişten günümüze tarihini aydınlatan ve eserlerinin sergilendiği Safranbolu Kent Tarih Müzesi, ziyaret etmeniz gereken yerlerden biridir. Bu müze, ayrıca Kaymakamlar Evi olarak da bilinir.

Taş sokaklarıyla geleneksel mimarinin bir örneği de Yörük Köyü’nde görülür. Sizi içinde bulunduğunuz günden alıp yüzyıllar öncesine götürecek olan bu köy, mutlaka görmeniz gerekenler arasında.

Cinci Han ve Hamamı, 400 yıldan fazla bir geçmişe sahip, önemli tarihi yapılardan biridir. Han içerisinde soluklanıp, bir kahve içebileceğiniz yerler bulunur. Ayrıca Havuzlu Konaklar da mola verebileceğiniz yerler arasındadır.

Doğal güzellikler tarafından da donatılmış olan Safranbolu’da, Bulak Mencilis Mağarası’na ve Tokatlı Kanyonu’na da küçük birer gezi düzenleyebilirsiniz.

Türk mutfağının en leziz örnekleriyle de tanışabileceğiniz bu güzel yerde, Safranbolu bükmesinin, safranlı zerde tatlısının, Safranbolu baklavasının ve lokumunun tadına da mutlaka bakın.

Tarihin doğayla kucaklaştığı ve tüm cömertliğiyle misafirlerini karşıladığı bu sıcak toprakları keşfetmeye ne dersiniz?

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply