» » Tatil Rehberi - Mevlana Müzesi ve Türbesi




Mevlana Müzesi Hakkında Bilgi: İlk olarak Alaaddin Keykubat tarafından Mevlana’nın babasına hediye edilen bir gül bahçesi ve etrafında inşaa edilen dergah iken, önce Mevlana’nın babası Sultanul Ulema’nın sonra da Mevlana’nın buraya defnedilmesi sonrası sevenleri tarafından buraya bir türbe inşaa edilmiştir. Şuan Mevlana Türbesinde başta Mevlana ve yakın aile fertleri olmak üzere pek çok kişinin mezarı bulunmakta.
İlk zamanlar bir mevlevi dergahının bahçesi olan yer Mevlana’nın vefatından sonra buraya defnedilmesinden sonra üzerine türbe yapılmasıyla önce Mevlana Türbesi olmuş, 1926 yılında ise müzeye dönüştürülmüştür. Mevlana’nın mezarı Yeşil Kubbe olarak adlandırılan büyük kubbenin altındadır. Müzede Hz. Mevlana’nın hırkası gibi özel eşyalarının yanısıra mevlevilik kültürüyle ilgili eserler bulunmakta.
Yapmadan dönme: Konya’ya gidip de etli ekmek yemeden dönmek olmaz. Ayrıca, Alaattin tepesine çıkmayı, başta Allattin camii olmak üzere Selçuklu eserlerini ziyaret etmeyi, Ilgın Kaplıcalarına girmeyi, Akşehir’de Nasreddin Hocayı ziyaret etmeyi unutmayın.
Mevlana müzesi ziyaret saatleri ve günleri: Müze hergün ziyarete açık. Ziyaret saatleri ise 09:00-19:00. Sadece Pazartesi günleri 1 saat geç açılıyor.
Müzekart geçerli.
Mevlana Müzesi Nerede: Konya’nin merkezindeki Mevlana Mahallesindedir.

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply