» » Tatil Rehberi - Kalkan



Antalya’nın en değerli beldelerinden biri olan Kalkan, şirin butik otelleri, eşsiz restoranları, plajları ve marinasıyla günlük hayatın karmaşasını geride bırakabileceğiniz güzelliktedir.

1920 yılına kadar Kalamaki olarak anılan ve bir Rum balıkçı köyü olan Kalkan, bu tarihten sonra büyümeye ve gelişmeye başlamıştır. Önceki dönemlerden kalan eski evler ve caddeler, bugün hala görülebilir.

Kalkan, ardında dağlar ve önünde masmavi deniz ile doğanın kucağında yaşayan bir beldedir. Aynı zamanda villa turizm bölgesi olan Kalkan’da yerli ve yabancılara ait pek çok büyük villa bulunur.

Şirin beyaz evleri ve yerel tatların buluşma noktası restoranların da sıkça bulunduğu Kalkan’da, Akdeniz mutfağına dair tüm sebze ve otlarla, balıklar ve çeşnilerle tanışmanız mümkün.

Dar sokaklarından içeri baktığınızda görebileceğiniz tarih ile yat limanının iç içe olduğu bir merkez olan bu beldede, her şey tüm doğallığıyla korunmuştur.

Çıkabileceğiniz mavi turlar, sizleri eşsiz koylara ve manzaralara götürürken, derin denizlere yapacağınız dalışlarla da bölgeyi keşfedebilirsiniz.

Yine teknelerle gidebileceğiniz Güvercin Deniz Mağarası, burada yaşayan pek çok güvercin nedeniyle bu isimle anılır ve oldukça renkli görüntüler sunar.

Gün doğumu ve gün batımı manzaralarının en duru haline tanık olacağınız Kalkan’da, en popüler kumsalı olan Kaputaş’a mutlaka uğramanızı öneririz. Beyaz kumlarla mavi suların bir araya geldiği noktada güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Yöre insanı tarafından üretilen zeytin, sabun ve el işleri gibi hoş ve uygun ürünleri sevdiklerinize götürebilir, kendinize de alabilirsiniz. Ayrıca alışveriş yapabileceğiniz çok çeşitli mağazalar da bulunur.

Siz de güneyin en güzel beldelerinden birini görmek istiyorsanız, hazırlanmaya başlayın!

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply