» » Tatil Rehberi - İğneada


Doğal güzelliklerinin, tercih edilmesindeki etkenlerin başında geldiği noktalardan biri olan İğneada’da pek çok aktivite sizleri bekliyor.

Bulgaristan’la deniz sınırını oluşturan bu belde, keşfetmeyi ve doğayla iç içe olmayı sevenlerin ortak noktasını oluşturuyor.

Cenevizliler döneminden günümüze ulaşan kale kalıntılarıyla Trakların yapılarına benzer sazlık evlerin bulunduğu Sivriler Köyü ile yine Traklara ait mezarlar bulunmaktadır.

Hamam Gölü ile Bulanık Dere arasında kalan Aypolos Bölgesi’nde ise antik Tümülüsler, höyükler, mezar ve ev kalıntıları bulunmaktadır.

Zengin ve el değmemiş doğasıyla ünlü olan İğneada’da bulunan Longoz Su Basar Ormanları, bir milli parktır ve dünyanın en değerli bölgeleri arasında gösterilir. Birbirinde çeşitli bitkilerin, ağaçların, hayvan türlerinin bulunduğu bu geniş ormanlarda, pek çok göl ve balık çeşitliliği de görülür.

Dupnisa Mağaraları da keşfedilecek noktalar arayanların ilk duraklarından biridir. 180 milyon önce doğanın eliyle oluşmuş ve üç mağaranın birleşiminden meydana gelmiş olan Dupnisa Mağaraları’nın uzunluğu 2 kilometredir. Macera dolu bir yürüyüşe çıkmak için oldukça ideal bir bölgedir.

Sahil sınırında bulunan Balıkçı Barınağı da görmek isteyeceğiniz yerlerdendir. Özellikle leziz balık ürünleriyle bilinen İğneada’nın bu yüzüyle de tanışabilirsiniz.

Günümüzden 150 yıl önce Fransızlar tarafından yapılan ve Liman bölgesinden bulunan deniz feneri de eşsiz manzaralara tanık olabileceğiniz yerlerden biridir.

Dingin deniziyle ve parlayan güneşiyle de size unutulmaz anılar yaşatacak olan İğneada’da, doğayı keşfetmek ve küçük yürüyüşler yapmak oldukça keyifli olacaktır.

Balık restoranlarında tadına doyulmaz deniz mahsulleriyle tanışmadan, renkli çarşılarında alışveriş yapmadan buradan ayrılmamanız da önerilerimiz arasında olacaktır.

Siz de huzur dolu zamanlar geçirirken kendinizle ve doğayla buluşmak istiyorsanız, İğneada tarafından misafir edilmek için hazırlanın.

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply