» » Tatil Rehberi - Gökçeada



Saroz Körfezi’nin giriş bölümünde yer alan Gökçeada, doğal güzelliklerle, eşsiz Ege Denizi’yle ve özgün lezzetlerle çevrelenmiş birkaç adadan biridir.

Denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz pek çok yer bulunan Gökçeada’da, Aydıncık ve Yuvalı plajlarıyla, Laz koyu, Gizli Liman, Yıldızkoy, Marmaros gibi masmavi bölgeler mevcuttur.

Peynir Kayalıkları, üst üste dizilmiş büyük peynir kalıplarını andırdıkları için bu isimle anılır ve çıkacağınız tekne yolculuklarında görmenizi sağlar. Gökçeada Kaya Mezarı ise büyük kayalara oyulmuş iki adet mezardan oluşuyor. Hangi döneme ait olduğu bilinmeyen bu eserler, adanın güney kesiminde bulunuyor.

Tüm adaya hâkim olan bir yükseklikte bulunan Tepeköy Çınaraltı, hem eşsiz manzaranın tadını çıkarmanıza hem de yüzyıllarda burada bulunan ulu çınar altında dinlenmenize olanak verir.

Adanın tuz ihtiyacını karşılayan ve iki plaj arasında yer alan Tuz Gölü’nün çamurlarının da bazı rahatsızlıklara iyi geldiği biliniyor.

Türkiye’nin ilk sualtı milli parkı da burada bulunuyor. Yıldızkoy bölgesinde bulunan bu park, iki denizin bağlantı noktasında bulunduğu için çok zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Şnorkel ile dalış için mükemmel bir bölgede bulunan bu park, mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir.

Pek çok eski Rum köyünün bulunduğu Gökçeada’nın dar ve tarih kokan sokakları, küçük evleri ve mis kokulu ağaçlarla süslenmiş yollarını keşfe çıkabilirsiniz. Ada mimarisine uygun olarak şekillendirilmiş kahveler, taş yollar, kiliseler ve daha birçok yapı, sizlere eşsiz kareler yakalama fırsatı verecektir.

Ege Denizi’nin masmavi sularında yüzmek dışında dalış, rüzgâr sörfü ve kitesurf gibi sporlara da olanak bulabilir, doğayla bir bütün olarak keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Özellikle zeytin ağaçlarıyla ünlü olan bölgede, pek çok doğal ürün ve lezzetle tanışabilirsiniz. Zeytinyağıyla şekillendirilen yemeklerden, taptaze balıklara ve otlara kadar eşsiz ada tatları, sizleri bekliyor.

Homeros’un İlyada Destanı’nda denizler tanrısı Poseidon’un adası olarak geçen Gökçeada, tüm cömertliğiyle misafirlerini ağırlamayı bekliyor.

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply