» » Tatil Rehberi - Foça



İzmir’in en doğal ve korunmuş bölgelerinden biri olan Foça’da görülecek ve keşfedilecek pek çok değer mevcuttur.

Tarihi yapılardan küçük adalara, eşsiz kıyılarından leziz tatlarına kadar tüm yönleriyle Foça, ziyaretçilerini karşılıyor.

Dünyada yalnızca üç bölgede yaşam alanı bulabilen Akdeniz foklarının evlerinden biri de Foça sahilleridir. Buradaki adaların sahil kesimlerinde yaşayan fokların alanlarına yaklaşmak, onları korumak amacıyla kısıtlanmıştır.

Antik çağlardan bu yana yerleşimlerin bulunduğu Foça’da, bu dönemlere ait yapılar ve eserler de bulunur. Athena Tapınağı, Pers Mezar Anıtı, Kybele Açık Hava Tapınağı, Şeytan Hamamı, Taş Ev ve fokların da yaşam alanı olan, efsanelere konu olmuş Siren Kayalıkları, yüzyıllar öncesinde var olan yaşama dair izler taşıyor.

Günümüzde Açıkhava tiyatrosu olarak da kullanılan Beş Kapılar Kalesi ile Dış Kale, eski çağlarda bölgenin koruma noktalarını oluştururken, Fatih, Kayalar ve Hafız Süleyman Ağa camileri de görülmesi gereken tarihi yerleri oluşturuyor.

Hem yöresel hem de orijinal yapısını koruyan evlerin bulunduğu Eski Foça, bölgenin ruhunun yaşadığı yerdir. Taş evlerin, küçük mekânların ve alışveriş yapabileceğiniz çarşının bulunduğu Eski Foça, mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

Eski Foça’dan Yeni Foça’ya giden sahil yolu üzerinde bulunan koylar ile pek çok adanın da bulunduğu Foça’da, masmavi denizin, kumsalların ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Balıkçılığın da en çok geliştiği bölgelerden biri olan ve eşsiz Ege mutfağının birbirinden çeşitli örnekleriyle de tanışabileceğiniz Foça, tüm güzelliğiyle sizleri bekliyor!

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply