» » Tatil Rehberi - Dalyan



Doğanın en güzel ve samimi köşelerinden biri olan Dalyan, antik eserleri ve muhteşem iklimiyle de her yıl pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor.

Antik çağların en önemli kentlerinden biri olan Kaunos, uzun yıllar boyunca dışarıya kapalı ve sade bir şehir olarak misafirlerini karşılamıştır. Ulaşımını son döneme kadar kanal üzerinden gelen teknelerle sağlayan bölge, antik çağlarda bir liman kenti olarak karşımıza çıkıyor.

Kaunos Antik Kenti’nden günümüze ulaşan pek çok eseri, yapacağınız kısa bir tekne yolculuğu sonunda görmeniz mümkün. Şehir kalesi ve surları ile 5 bin kişilik antik tiyatro, kilise, hamam, mezarlıklar, tapınaklar ve kutsal alanlarla daha pek çok değerli ve antik eserin yarattığı muhteşem atmosferi yaşamadan Dalyan’dan ayrılmayın.

Avrupa’nın en iyi açık alanı seçilen İztuzu Plajı, soyları tükenmekte olan Caretta Caretta kaplumbağalarının da yaşam alanı. 4,5 km’lik bembeyaz kumsalı ve eşsiz denizi ile bu doğa harikası canlıların yaşamlarına tanık olabilirsiniz. Doğal güzelliklerle bezenmiş olan bu kumsal, size asla unutamayacağınız bir deneyim yaşatacak.

Dalyan’da, şifalı ve gençleştirici etkisi olduğu dile getirilen kaplıcalar ile çamur banyoları, size hiç ummadığınız kadar keyifli zamanlar yaşatacak. Sultaniye Kaplıcası, 39 derecede çıkan mineral yüklü suları ile antik çağlardan bu yana şifa dağıtan merkezlerden yalnızca biri.

Güzellik Çamuru olarak hizmete açılan Gelgirme Kaplıcası, gençleştirme özelliğiyle ziyaretçilerin en çok uğradıkları bölgedir. Buradaki havuzlarda çamurla kaplanıp 45 dakika bu şekilde bekledikten sonra temizlenerek, 30 dakika da kaplıcaya giriliyor. Cildi gençleştirip güzelleştirdiği söylenen bu havuzlarda, herkes birer heykele dönüşürken, eğlenceli zamanlar da geçiriyor.

Dalyan’da katılabileceğiniz pek çok tur da mevcut. Tekne turları, sizi bölgenin en güzel koylarında yolculuğa çıkarırken, macera arayanlar için düzenlenen Jeep Safari ve Dalaman Çayı’nda Rafting, adrenalini sonuna kadar hissetmenizi sağlıyor.

Caretta Caretta’ları daha yakından görüp izleyebileceğiniz turlar ile yine bölgede yaşayan başka bir tür olan Nil kaplumbağalarıyla da tanışıp, onları doğal yaşam alanlarında gözleyebilirsiniz.

Sualtı güzellikleriyle de konuklarını büyüleyen Dalyan, pek çok dalış bölgesini keşfetmek için hem yeni başlamak isteyenleri hem de profesyonel dalgıçları büyük bir maceranın oyuncuları haline getiriyor.

Tam anlamıyla bir saklı cennet olan Dalyan, sizi, doğayla iç içe bir tatil yaşamanız için davet ediyor!

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply