» » Tatil Rehberi - Dalaman



Ege Bölgesi’nin birkaç havalimanı bölgesinden biri olan Dalaman, mükemmel doğası ve tarihi güzellikleriyle de ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği bölgelerden biridir.

Bölgenin en doğal koylarından biri olan Sarsıla, özellikle mavi tur teknelerinin ve yatların en çok yanaştığı limanlardan biridir. Keyifli bir yolun sonunda bulunan Sarsıla, sizlere sunacağı manzaralarla aklınızda yer edecek.

Dalaman’a bağlı Kapıdağ Yarımadası, eşsiz koyların merkezidir. Sarsala ile beraber Büngüş, Taşkaya, Kurşunlu ve Sıralıbük, çıkacağınız tekne turlarıyla birlikte şahit olacağınız müthiş bir doğayı sizinle paylaşırlar.

Macera severlerin en çok uğradıkları noktalardan biri olan Dalaman Çayı, rafting rotalarıyla adrenalini en üst seviyeye çıkarıyor. Parkur sonunda yüzme olanağı bulabileceğiniz dingin suyla karşılanıp, heyecanınızı doyasıya yaşayabilirsiniz.

Dalaman’da bulunan antik yerleşimlerin kalıntıları günümüzde hala görülmektedir. Kalynda, Hippokome, Krya, Lissai ve Lydai antik kentlerine ait eserler, sikkeler, kaya mezarları ve yapıları keşfedebilir, tarihte bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Termal turizm olanağının da bulunduğu Dalaman’daki Kapıkargın ve İncebel kükürtlü su kaynakları, hem şifa hem de keyifli zamanları beraberinde getiriyor.

Ege mutfağına özgü lezzetleri ve yalnızca Dalaman’da yetişen otlardan yapıla yemekleri rahatlıkla bulabileceğiniz bölgede, sağlıklı beslenme adına her şey mevcuttur.

Siz de doğanın, tarihin ve sağlığın buluşma noktası olan Dalaman’la tanışmaya hazır mısınız?

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply