» » Tatil Rehberi - Bozcaada



Türkiye’nin eşsiz adalarından biri olan Bozcaada, sizlere yılın her mevsimi keyifli, dingin ve doğal bir tatil imkânı sunuyor.

El değmemiş koylarla çevrili olan adanın sahilleri kumsaldır ve masmavi denizle bütünleşir.  Ayazma ve Habbale plajlarıyla Sulubahçe, Beylik, Çayır, Tuzburnu ve Tekirbahçe koyları, Ege Denizi’nin tadını çıkarmanız için hazır.

Ayazma Manastırı, Bozcaada Kalesi ve Müzesi, Meryem Ana Kilisesi, Alabey Camii ve Hamamı, bölgeye özgü yapıları ve eserleri oluşturur. Tarihin izlerini taşıyan bu mimari örneklerini ziyaret etmeden bölgeden ayrılmayın.

Birden fazla büyük şarap fabrikasının bulunduğu adada, yöre insanının da ürettiği şaraplar tamamen bölgeye özgü üzümlerden yapılır. Bu fabrikalarda ve bağlarda şarap tadımı yapabileceğiniz gibi satın da alabilirsiniz.

Bozcaada’nın simgelerinden biri olan rüzgâr gülleri ise batı kıyısı boyunca uzanan ve özellikle gün batımıyla çok hoş manzaralar ortaya çıkaran bir bölgededir. Yaz döneminde tüm adayı ve rüzgar güllerini görmenizi sağlayan turlar, katılabileceğiniz etkinlikler arasındadır.

Ayrıca rüzgar sörfü, dalış, trekking ve bisiklet, keyifle yapabileceğiniz ve adayı daha yakından tanımanızı sağlayan aktiviteler arasındaki yerlerini alır.

Bakımlı ve ahşap evleri, dar sokakları ve balıkçı tekneleriyle Bozcaada, sizi olduğunuz zamandan alarak bambaşka bir döneme götürecek ve tam bir adalı gibi hissetmenizi sağlayacaktır. Ayrıca adanın arka tarafında bulunan Polente Feneri de sizlere eşsiz manzaralar sunar.

Adanın en yüksek noktası olan Göztepe, 192 metrelik rakımıyla tüm manzaraya hakim bir tepedir. Dar bir yolun kıvrılarak çıktığı bu tepeden güneşin doğuşuyla batışını izlemek, oldukça keyifli olacaktır.

Kendine özgü mutfağının birbirinden leziz örnekleriyle tanışırken, şirin restoranlarda güler yüzlü hizmetle karşılanacağınız Bozcaada’nın kapıları her mevsim açık!

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply