» » Tatil Rehberi - Ayvalık



İstanbul ve İzmir’in orta noktasında ve Balıkesir sınırlarında bulunan Ayvalık, doğayla iç içe keyifli bir tatil yapmak isteyenlerin adresi oluyor.

Şehir merkezinden girdikten sonra kısa bir yolculuğun ardından varılan Ayvalık, sizi ilk olarak beldenin en işlek yeri olan çarşısı karşılayacak. Pek çok butik otelin, küçük dükkânın ve kafenin bulunduğu çarşıda, ihtiyacınız olan her şeyi bulabilirsiniz.

Biraz daha iç tarafta bulunan küçük sokaklara girerseniz, Ayvalık’ın tarihi yapılarını ve evlerini keşfedebilir, bu bölgeyi eşsiz kılan nedenlerden biriyle tanışabilirsiniz.

Merkezden biraz daha ilerlediğinizde mavi bayraklı müthiş plajlardan biri olan Sarımsaklı Plajı’na ulaşacaksınız. Oldukça uzun bir kumsala ve masmavi bir denize sahip olan Sarımsaklı, ayrıca bir konaklama bölgesidir ve odanızdan uçsuz bucaksız deniz manzarasına sahip olmanızı sağlar.

Git gide yükselen ve çam ağaçlarıyla çevrili bir yolun sonunda bulunan Şeytan Sofrası, gün doğumu ve gün batımı manzaralarının büyüleyici olması ve tüm bölgeye hâkim görüntüsüyle akıllara kazınan bir yerdir. Tepede bulunan mekânlarda Şeytan Sofrası’nın müthiş fotoğraflarını çekerken, bir şeyler içip soluklanabilirsiniz.

Pek çok küçük adanın yer aldığı Ayvalık’ın belki de en ünlü yeri Cunda Adası’dır. Tarihi sokakları, leziz deniz ürünlerinin merkezi olan balıkçıları, meşhur dondurmaları ve kahvesi ile tanışmadan adadan ayrılmamanızı öneririz. Dar sokakları ile bambaşka bir atmosfere sahip olan Cunda Adası, pek çok yerel hediyelik ve doğal ürünlerin de bulunduğu bir bölgedir.

Zeytinin ve zeytinyağının en lezzetlisinin elde edildiği bölgelerden biri olan Ayvalık, müthiş lezzetleriyle de damaklarınızda iz bırakacak.

Eski dönemlerde Rum nüfusunun yoğunlukta olduğu bölgede pek çok tarihi yapı ve kilise de bulunur. Ayvalık’taki Taksiyarhis, Aya Athanasiu, Ayazma kiliseleriyle Cunda’daki Agia Triyada Kilisesi ve Despot Evi, görülmesi gereken yerlerin başında gelir.

Dalış okullarının da bulunduğu bölgede, teknelerle açılıp masmavi denizin derinlikleri karşısında büyülenmeye hazırlanabilirsiniz. Pek çok koya sahip olan Ayvalık’ta tekne turlarına da katılmak oldukça keyifli bir aktivite olacaktır.

Özellikle Patriçe koyları, saklı cennetler olarak nitelendirilebilir. Sessizliği dinleyebileceğiniz, dingin sularda yüzüp, gümüş balıklarının sudan çıkarak havada süzülmelerine tanık olabileceğiniz bu koylar, adeta birer inci gibi Ayvalık’ta saklanmaktadır.

Siz de bu eşsiz bölgesinin misafiri olmak için daha fazla beklemeyin, çantanızı şimdiden hazırlayın!

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply