» » Tatil Rehberi - Ayder




Türkiye’nin en yeşil bölgesi olan Doğu Karadeniz’in en çok ilgi çeken bölgesi olan Ayder, hem doğası, hem spor olanakları hem de termal kaynaklarıyla her mevsim ziyaretçilerini ağırlıyor.

Rize şehir merkezine 1 saatlik mesafede bulunan Ayder, giderek yükselen ve yemyeşil ormanlarla kaplı yolların sonunda bulunur. Yol üzerinde göreceğiniz birbirinden güzel ve eşsiz köyler, sizleri ilk karşılayanlar olacak.

Ayder’e girdiğinizde ise artık alabildiğine yeşil bir vadi sizleri bekliyor olacak. Birbirinden çeşitli tasarımlarda bulunan butik oteller ve evler, yöre mimarisine uygun olarak taş ve ahşaptan yapılan ve yeşille uyum içinde bulunan yapılardır.

Anadolu’nun en yüksek noktalarından biri olan Kaçkar Dağları’na çıkıştaki son yerleşim bölgesi olan Ayder, aynı zamanda birbirinden eşsiz ve doğal yaylaların da başlangıç noktasıdır. Doğa ile bir bütün haline gelmek ve onu hiç olmadığı gibi görmek isteyenler için bu yaylalar, kelimelerle anlatılamayacak niteliktedir.

Sağınız, solunuz, kısacası baktığınız her yerde göreceğiniz uçsuz bucaksız ormanlar, yeşilin, sarının ve kahverenginin tonlarıyla donanırken, masmavi gökyüzüyle buluşmaları ve yıldızlara dokunmalarına tanık olacaksınız. Tüm bölgeden geçen Fırtına Deresi ise vadi boyunca Ayder’e eşlik eder niteliktedir.

Pek çok tarihi ve taş köprünün bulunduğu bölgenin, birçok köyün de yaylalara gitmeden önceki son dinlenme noktasıdır. Zil Kale gibi eşsiz tarihi mekânlar da bölgenin tarihi değerlerinden biridir.

Apart otellerden kapsamlı merkezlere kadar pek çok konaklama seçeneğinin bulunduğu Ayder’de, yaz aylarında trekking ve rafting imkanı bulabilir, kış aylarında da heliski, snowboard ve dağcılık gibi sporlara fırsat bulabilirsiniz.

Her yerde karşınıza çıkabilecek irili ufaklı pek çok şelale ve evlerin musluklarından dahi içilebilen eşsiz suyu, size arınmışlık hissi yaşatacak.

Milli Park ve aynı zamanda bir termal turizm merkezi olan Ayder’deki kaplıcalar, pek çok hastalığa iyi geldiği gibi cilt güzelliği için de faydalı olduğu bilinmektedir. Yöre insanının dinç ve genç yapısının nedenlerinden birinin de bu kaplıcalar olduğu söylenmektedir.

Kırmızı et, balık ve tereyağı ağırlıklı bir mutfağa sahip olan yörede mutlaka tatmanız gereken lezzetlerin yanında içimi tarifsiz çayı da ihmal etmemenizi öneririz. Oldukça yararlı olduğu bilinen Ayder Balı ise eve götürebileceğiniz değerlerden biridir.

Yörenin çalgısı olan tulum ise kulaklarınıza hiç duyulmamış melodiler eşliğinde türküler getirirken, horon oynamanın ne demek olduğunu öğrenip, kendinizi ritme kaptırabilirsiniz.

Doğayla özdeş bir tatil hayali kuruyorsanız, Ayder, aradığınız mükemmel adres olabilir, ne dersiniz?

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply