» » Tatil Rehberi - Assos


Antik kentleri, doğal limanı, yemyeşil köyleri ve birbirinden leziz tatlarıyla keyif dolu bir tatilin adresi olan Assos, Çanakkale’de bulunuyor.

M.Ö. 6 bin yılında, denizden 236 metre yükseklikte kurulan Assos Antik Kenti, yüzünü Ege’ye dönmüş bir tarih bölgesidir. Bölgenin ünlü andezit taşları kullanılarak yapılan bu antik kentte, Athena Tapınağı, nekrapol, agora ve surlar, görebileceğiniz başlıca eserlerdir.

Beldenin en canlı olan bölümü ise limanıdır. Assos limanı, hem Ege lezzetleriyle tanışabileceğiniz, hem denize girebileceğiniz hem de balıkçıların sığındıkları oldukça zengin bir bölümdür. Liman boyunca uzanan restoran ve kafelerde yemek yiyebilir, meşhur kaymaklı dondurmasından tadabilir ve bu arada manzara karşısında büyülenebilirsiniz.

Osmanlı döneminde kurulmuş ve bugün Assos’un en değerli yerlerinden biri olan Behramkale, korunan alanlardan biridir. Dar sokakları, taş evleri ve göz alabildiğine doğal manzaralarıyla tarihin izlerini günümüze taşıyan Behramkale’deki pansiyonlar, restoranlar ve yerel alışveriş butikleri, sizleri bekliyor.

Kaz Dağları’nın eteklerinde kurulmuş bir başka yer ise Adatepe’dir. Tüm körfeze hâkim bir manzarası bulunan Adatepe’nin girişinde sizleri Zeus Altarı karşılayacak. Mitolojide Zeus ve Hera’nın Troya Savaşı’nı izledikleri tepe olarak bilinen bu bölge, ormanlar içerisindedir. Taşmektep ve Adatepe Zeytinyağı Müzesi ise görebileceğiniz yerlerdendir.

Çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili bir başka bölge de Yeşilyurt’tur. Taş evleri ve butik otelleri ve önünde deniz, ardında orman manzaralarıyla görülmesi gereken yerlerden biridir.

Mavi bayraklı plajların bulunduğu Assos’ta, denizin tadını çıkarabileceğiniz pek çok nokta mevcuttur. Kadırga Koyu, Koruoba, Sivrice, Sokakağzı ve Assos Limanı, masmavi denizi sizlerle buluşturmak için hazır.

Zeytinciliğin ve balıkçılığın gelişmiş olduğu Assos’ta, müthiş Ege lezzetleriyle tanışabilirsiniz. Deniz ürünlerinin en tazesini ve yöreye özgü kaymaklı dondurmayı tatmadan dönmeyin.

Siz de bir körfez cennetiyle tanışmak istiyorsanız, hazırlıklarınızı yapmaya başlayın!

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply