» » » Rusya'nın Hamlesi, Ukrayna Ordusunu Harekete Geçirdi

Kırım'da gerilim giderek tırmanıyor. Rusya'nın 6 bin ek asker göndermesi üzerine Ukrayna ordusu alarma geçti.



13 Rus uçağının Kırım'a iki bin askeri personel indirdiği öne sürüldü. Ukrayna Devlet Televizyonu ve sosyal medyada, Rus askeri helikopterlerine ait olduğu belirtilen görüntüler de yayınlandı.
UKRAYNA ORDUSU ALARMA GEÇTİ
Ukrayna Savunma Bakanı, Sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Rusya'nın bölgeye 6 bin ek asker gönderdiğini söyledi. Bu gelişmelerin ardından Ukrayna ordusu alarm durumuna geçti.
OPERASYON İSTİHBARATI ALINDI
Ukrayna'nın geçici devlet başkanı Aleksandr Turçinov, Moskova'yı, Kırım'ı ilhak etmek ve tarafları silahlı çatışmaya kışkırtmakla suçladı. Ukrayna Savunma Bakanı da, silahlı Rus grupların, Ukrayna güçlerine yönelik operasyon düzenleyeceğine dair istihbarat aldıklarını açıkladı.
KIRIM BAŞBAKANI'NDAN ÇAĞRI
Kırım Başbakanı'ndan ise Moskova'ya bölgedeki barışı sağlama çağrısı geldi. Sivastopol ve Simferopol Havaalanlarının da dünden bu yana arma ve rütbelerini söken Rus askerlerinin kontrolünde olduğu belirtiliyor.

About dfgdfg

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
This is the last post.

Hiç yorum yok:

Leave a Reply